Tips & Råd

Hur tvättar jag mina leksaker?
Efter att du har använt din leksak bör du tvätta den med ljummet vatten och en mild tvål, glöm ej att ta ur batterier innan tvättning. Torka ej med papper eller handduk, låt dom helst få ligga och självtorka.
Eftersom en del material inte går att få helt och hållet fria från bakterier bör du efter att du tvättat din leksak även använda ett desinficerande rengöringsmedel avsett för just intimprodukter. (Se närmare under produktkategorin Apotek). Detta för att bakterier inte ska ligga och gro för att till slut kanske skapa en infektion i underlivet.

Batterier?
När du tvättat dina leksaker bör du förvara dem utan batterier i och med batteridosan öppen – så att ingen fukt blir kvar. Batterier som ligger långt tid i fukt börjar till slut att erja och kan skapa glappkontakt.

Hur ska jag förvara leksakerna?
Var även försiktig med att låta dina leksaker ligga emot varandra när du inte använder dem. Materialen kan reagera mot varandra och smälta. Ett tips är att förvara dem i tex ett örngott eller liknande!
Om du är rädd om dina leksaker och tar hand om dem – så håller de längre!

Vad ska jag använda för glidmedel?
Vill man ha ett glidmedel med smak/doft eller kylande/värmande effekt, då tar man vattenbaserat glidmedel.
Vattenbaserat glidmedel suger kroppen upp vattnet i från så tänk på att ta större mängd eller smörj lite då och då.
Silikonbaserat glidmedel suger inte kroppen åt sig utan du har ett bra glid för bara några droppar, så det är väldigt drygt.
Vet man med sig att man är känslig emot kondomer ska man helst inte använda silikonbaserat glidmedel, då är det bättre att ta vattenbaserat glidmedel.

Vad kan man använda för glidmedel vid analsex?
Vid analsex använder man ALLTID silikonbaserat glidmedel. Man använder helst inte vattenbaserat glidmedel, matolja, olivolja, barnolja eller vaselin. Det kan göra att slemhinnorna i analen kan bli irriterade, och ha ABSOLUT INTE analsex utan glidmedel eller med spott.
Det bästa är att man ALLTID använder glidmedel och det bästa är silikonbaserat glidmedel, då kan man känna sig säker på att slemhinnorna inte blir irriterade.